Stadium, 115x115cm, acrylic on canvas, 2010

2 komentarai:

  1. Iš šiemetinių dalyvių, kurie nebuvo įvertinti jokia prizine vieta, norisi išskirti Liną Jusionį. Teko girdėti, kad konkursui pateiktas darbas buvo tarsi lietuviškos publikos išbandymas. „Disciplina“ (2010) labai patiko vienam jo dėstytojui Vokietijoje, tačiau santūri, griežta kūrinio kalba, nepateikianti jokių patogesnių kabliukų prie vaizdinių efektų, naratyvo ar socialinių temų įpratusiam žiūrovui, liko tarsi nepastebėta. Ir vis dėl to daugelis pamatę finalinį ir kitus Jusionio darbus gyvai, kardinaliai pakeitė nuomonę. Jusionio tapyba išsiskiria tiek formaliais, tiek konceptualiais bruožais, taip pat patirtomis įtakomis. Jokio tautinio ekspresionizmo užuominų, jokio polinkio į vadinamą „eurostandartą“. Šiokių tokių panašumų galima rasti, palyginus su Vokietijos geometrinės abstrakcijos mokykla, Kazio Varnelio estetika, Davido Hockney, Helmuto Newtono kūryba, tačiau apskritai matyti jauną autorių turint unikalų braižą.

    http://www.artnews.lt/apie-permainas-ir-nepermainas-„jaunojo-tapytojo-prize“-7493

    AtsakytiPanaikinti
  2. nežinau koks anksčiau buvo tavo santykis su tais žmonėmis kurie kažką prieš milijoną metų išrasdavo ir tau dėlto reikėdavo apie juos mokytis, bet dabar jis turėtų būti geras, nes pats toks esi.
    tau greičiausiai nei šilta nei šalta dėl to, bet man tai reikia kažkokį darbą apie tave parašyt ir, nežinau, man tai šalta :(

    AtsakytiPanaikinti